Ze smelten de Otters!

Het zal een vicieuze cirkel zijn, de warmte, de drukte, matige gezondheid waardoor alles nog langzamer gaat, waardoor er werk blijft liggen… Het lijkt wel een slecht huwelijk!

Het zal ondertussen opgevallen zijn, de productiviteit heeft te lijden onder het warme weer. Zo wordt er niet erg veel geschreven voor het planten asiel, maar ook niet voor het plaatselijke weblog. Veel heeft natuurlijk te maken met het bloed verziekend het hete weer van de laatste periode, maar ook vakantie, drukte van de bestuurlijke werkzaamheden bij de NVLE en leven combineren met een chronische aandoening heeft zo zijn prijs.

Toch zijn er ook lichtpuntjes. Zo prijkt mijn naam op de lijst met sprekers van een belangrijk internationaal congres over antifosfolipiden. Ik mag daar spreken vanuit patiëntenperspectief en over de rol van de patiëntenvereniging. In het Engels bij de wereldwijde APS-top.

Mijn Engels kan ik gelukkig al een week eerder ophalen als ik toevallig toch al in Londen ben bij de lotgenotendag van Graham Hughs, de reumatoloog die APS voor het eerst beschreef. Soms komen de dingen ook gewoon mooi samen.

Voor nu is het motto vakantie. Ik heb de zeilboot voorzien van een nieuwe zon werende tent waar, de wind lekker onderdoor kan. Nog slechts even de nodige plichtplegingen en even kijken of met wat extra medicatie de vakantie wat intenser beleefd kan worden. Want dat de mens ook interne rust nodig heeft om optimaal te presteren is al lang al bekend. Geen APS-dokter die daar iets aan veranderd!

Prettige vakantie Sander

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *