Tekens aan de muur

{Play}Het is een van mijn binnenpretje’s, het ontwerpen van een blaadje voor mijn traditionele scheurkalender op de wc ter gelegenheid van de verjaardag van mijn zoon. Kennelijk doe ik het al 17 jaar achtereenvolgend en bedenk me dat het een mooi cadeau had geweest voor zijn 18e… Alle blaadjes bij elkaar geeft een mooi overzicht van zijn leven rond zijn verjaardag.

Zoals de puber zijn weg ontdekt in het leven, zo kom ik ook weer mijn dingen tegen. Het werk in mijn patiëntenvereniging duwt mij steeds weer richtingen in die ik niet aan zag komen. Zo gaf ik acte de présence op de Eular bij de presentatie van een wetenschappelijk stuk waarin ik als coauteur genoemd wordt. Er is een eerste keer voor alles, al moet ik zeggen dat de lovende eervolle vermelding beter op zijn plek is bij Gzjim Osmani die ik inderdaad geholpen heb met het verzamelen van wat data.

Maar het is toch weer meer Europa en meer internationaal wat op mijn weg komt, dus ook maar weer-u heeft ze misschien al gezien-taalvlaggetjes op mijn website zodat er af en toe ook wat Engelse informatie bijgewerkt kan worden voor mijn internationale connecties.

Ik heb het al eens gedaan, een tijdje mijn website tweetalig bijhouden, maar moest toen constateren dat dat best wel veel werk was. Als koppige Otter publiceerde ik natuurlijk alles in twee talen. Dit keer ben ik van plan om gewoon wat goedde basisinformatie en incidenteel een stukje blog in een buitenlands te presenteren.

Doseren is wel een levenslesje. Om te beginnen is mijn aard van zijn tegenwoordig afhankelijk van medicijnen en dus de juiste doses, die het  dan weer mogelijk maakt te doen wat ik doe, aan de andere kant hangt het kwetsbare zwaard van Damocles dat reageert op mijn wensen ten aanzien van kwaliteit in het leven. Vaak vind ik ze terug in een spagaat der gerechtigheid waar het woordje “te ” keihard wordt afgestraft.

Om dan toch maar weer in de Circle of live terecht te komen die ik aan het begin van dit blog begonnen was, “geluk zit niet in een blog of website, maar in de wereld daaromheen “.

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *