Nieuwe media

Otter blijven toch onverwachte beestjes, speels als ze zijn duiken zijn overal op. Dit keer in Hilversum voor het volgen van een mediatraining. Ik hoor u denken “maar hij deed het toch rustig aan “, maar door uiteenlopende redenen was de training al een paar keer opgeschoven en uiteindelijk moet je het geloof in de wonderbaarlijke wederopstanding toch niet verliezen en soms gewoon doorgaan.

Aangepast

Voor de Relax was ik wel al een dagje van tevoren afgereisd naar de mediastad, maar daarover in een en ander blog. In ieder geval kwam ik uitgeslapen aan in Hilversum om eens ongeremd kennis te maken met de andere kant van de tv.

Een pendeldienst die beter georganiseerd oogde dan de Nederlandse spoorwegen bracht mij in no-time samen met mijn mede cursist naar tv-wonderland, op hetzelfde complex waar ook onder andere de magische Wisseloord studio’s gevestigd zijn.

Vrijwilliger bijscholen

Iedere zo nu en dan wordt daar bij het bedrijf brain box een mediatraining gegeven aan cursisten van PGO, ( kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven, met een zeer gevarieerd cursusaanbod om patiëntenverenigingen in hun krachten te zetten).

Niet alleen een bijzondere ervaring om jezelf eens in een tv studio tegen te komen, maar ook de begeleiding, tips, trucs, do’s en vooral de don’ts uit de mond van een doorgewinterde journalist zijn bijzonder nuttig. Ook het werken in groepsverband is van een grote toegevoegde waarde omdat je allemaal andere fout blijkt te maken.

En natuurlijk gaat het niet alleen om de theorie, die ook nog eens meekomt in handig naslagwerk, maar ook om de praktijk. Zittend achter een bureau blijkt mijn mediawaardige kleding qua kleur op tv toch wat tegen te vallen. Gelukkig was dit oefenen en weet het nu beter waar ik de volgende keer op moet letten.

Tijdens de tweede shoot lijkt het met een ander jasje al iets beter en bij het afsluitende straatinterview hebben we het er al niet eens meer over. Al zou dat ook gewoon aardig kunnen zijn.

Lunch in de gedeelde kantine van het wisseleloord complex en murw geoefend in het middaggedeelte tot dat dat de meligheid toesloeg, maar gelukkig ook de taxi terug voorreed.

Resumee

Voor wat betreft mijn gezondheid was het niet de allerbeste dag dit jaar. Ik was lang niet zo alert als ik had willen zijn en waar ik normaal gesproken een wandelend quoteblok ben was ik nu een blok aan mijn eigen been. Maar het gaat in het leven niet alleen om gezondheid. Het gaat ook over leuk en nuttig, het combineren daarvan, het opdoen van nieuwe vaardigheden en het ontmoeten van gelijkgestemde. Voor mij waren de medecursisten van onschatbare waarde met als kers op de taart het een kijkje in de ietwat cynische ziel van journalist en eindredacteur Bert Visser.

 

 

 

Deel volg of reageer:
Whatsapp
LINKEDIN
Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *