bloemenIk had het vorige blog nog niet op de website geplaatst of het ging weer fout. Gedurende de hele dag merkte ik dat ik veel moeite had met concentreren. Ook liet de spraak te wensen over. Maar ja, klap op het hoofd hé...
Aan het eind van de middag begon het verdacht veel op een TIA te lijken. Het was mij ook gemeld in het ziekenhuis dat in zeldzame gevallen bloedingen en zwellingen konden optreden en dat ik dan aan de bel moest trekken. De Huisartsenpost dus maar weer eens gebeld. Kordaat werd er besloten een ambulance te sturen. Zo kwam het dus dat ik voor de tweede keer in een week zo’n gele jongen van binnen zag.
Een mooie gelegenheid om eens op mijn gemak kennis te maken met de neuroloog die mij eerder deze week ook al zo fantastisch geholpen had. En natuurlijk de verhalen te horen over die meneer die zo had liggen bloeden op de spoedeisende hulp, want om de een of andere reden kende iedereen dit verhaal al of nog!
Uiteindelijk liep het met een sisser af, waarschijnlijk een lichte infectie bovenop al mijn andere trauma wordt door mijn hoofd de informatie niet correct verwerkt. Ik mocht dus weer naar huis nadat er een geruststellende CT-scan gemaakt was en ik beloofd had dat ik het even wat rustiger aan zou doen..
Op maandag stond de reumatoloog op het programma. Voldoende gespreksstof dus. Niet alleen de akelige val maar ook de enigszins chaotische gang van zaken rond mijn urinemonsters. Uiteindelijk moet ook ik begrepen dat het vakantieperiode is en er toch adequaat is gereageerd. En dat er dan hier en daar enige verwarring is... ach. ..het zij zo! Er wordt aankomende maandag in ieder geval door middel van een cystoscopie even in de blaas gekeken. Na veel overleg is er besloten dat ze het aandurven met mijn antistolling, maar dat er naar fraxiparine*wordt uitgeweken bij onregelmatigheden. Dat zou dan inhouden dat de cystoscopie hoog op mijn lijstje standaardonderzoeken komt te staan! Ik dacht dat ik al genoeg had gehad de afgelopen week!
Ondertussen was ik ook nog eens fit genoeg om een bosje bloemen te brengen bij de verpleegkundige die mij zo geweldig geholpen had op het fietspad. Ik denk de zoveelste medicus die me bij de dood heeft weggetrokken! Bedankt

Fraxiparine: methode waarbij de ontstolling geregeld wordt door “spuitjes in de buik” voordeel is dat dit makkelijker te sturen is.

** het kost me veel energie om te herstellen en gaat nog steeds niet echt lekker...