Goed gezien

Oogmeetapparatuur
Bekijk het maar

Het leven is een continu tweestrijd tussen richtingen waarheen we willen, waarheen we kunnen en waar we uiteindelijk belanden. En waarom dat zo is uiteraard! De dood van een beroemde internationale danceact zette de verhoudingen weer even op scherp.

 

 

Deze Avicii had het op zich wel slim bekeken. Hij was geen diskjockey, geen remixer, ook geen producer, geen entertainer. Maar hij was het allemaal. Meerdere keren naam maken met dezelfde naam, hoe slim is dat! Vernoemd naar het laagste niveau van de boeddhistische hel kreeg hij bij ieder optreden te maken met zijn eigen hel.

Wees voorzichtig met je wens, hij mocht eens uitkomen

Beroemd , door miljoenen aanbeden en in je privéjet de wereld over, een scenario waar ik zelf persoonlijk ook wel wat mee zou kunnen. Maar zo bleek later na het kijken van de documentaire True Stories dat er toch ook een aantal rauwe keuzes lagen.

Dat is waar wij weer samenkomen. Niet dat ik me wil vergelijken met Tom Bergling maar er zijn wel een aantal parallellen in dit universum. Zo kan ik bijvoorbeeld ook niet het leven leiden dat ik graag wil.

Auto

Laatst had ik een gesprek met iemand over reizen. Het was een automobilist, die wat extra kleding in zijn auto had gelegd “Just in case “,ook een extra lader voor de telefoon en bedenk zo nog maar eens 100 dingen die je eigenlijk makkelijk in je auto bij je meeneemt. Ik heb daarvoor een treincoupé. Met alles wat ik vergeet de wetenschap dat het voorgoed kwijt is. Kortom soms maakt het wel uit hoe je je verplaatst. Nu heb ik in de loop der jaren aardig leren improviseren en ga er prat op dat ik nog maar één keer iets vergeten ben in de trein. Kostte meteen wel € 300 maar dat is de prijs van zelfstandig voortbewegen zullen we maar zeggen.

Sommige dingen zijn gelukkig vervangbaar. Andere dingen zijn wat dieper weggezakt. Kinderachtig kan ik stellen dat mijn humor dat ook is op dit moment maar wees gerust het ligt naast mijn intelligentie. Desalniettemin valt er een langzame karakter verandering uiteen in mijn hoofd. Geruststellende woorden van de neuroloog: ” de Tia’s zitten alleen aan de rechterkant van je hersenen “worden meteen ontkracht door “maar we gaan door even kijken!”

Ook de longarts is nog even aan het kijken in het thorax gebied, wat per slot van rekening ook al enige tijd behoorlijk ondergewaardeerd functioneert. En mocht het zo zijn dat dat niet uit de longen komt, dan is ook de cardioloog al bezig geweest met grof voorbereidend werk en hoeft hij alleen “de bal er nog maar in te schieten “en we weten allemaal hoe goed ze dat kunnen in Alkmaar…

Te lang

Graag had ik nog iets verder vertelt over de ambitie op korte termijn. Begon eigenlijk met een sociaal cultureel gesponsord gesprek waarin de vraag werd neergelegd “en … Waar word jij nou echt blij van… “Het antwoord duurde te lang. Maar gelukkig kon ik dáár wel lang over nadenken. En ondertussen weet ik het antwoord. Er zijn een aantal paden die ik ben ingeslagen op het moment van mijn APS-diagnose. Betere bekendheid moest er komen, en samen met het project Arch werk ik daar ondertussen hard aan.

Voorlichting geven over de aandoeningen die ik heb is ook zoiets wat mij vreselijk veel vreugde geeft. Gelukkig geeft mijn lichaam mij af en toe ook nog een nieuw ziektebeeld zodat ik niet hele tijd hetzelfde loop te vertellen. Ook zo’n zelf aanvullende profetie.

Mooie zeiltochten maken, al weet ik dat de zon mij tegenwoordig zoveel hindert dat ik eigenlijk alleen nog maar verantwoord bij windkracht acht kan zeilen en dat is dan ook weer niet verantwoord.

Mijn hele leven lang heb ik geleefd met dingen die op mijn weg kwamen, altijd sturend naar een prettige koers, waarin de wind helaas niet veranderd kon worden. Het leven is wat je ervan maakt dat is voor mij een uitgemaakte zaak. En ik heb volop gemaakt in het leven. Heb ik hét gemaakt? Ik heb er in ieder geval van genoten …

Rust in vrede

Mijn blog begint een beetje te klinken als mijn last post, wat dan ook weer niet de bedoeling is. Ik ben vreselijk blij met de mensen die kritische vragen stellen, die opportunistisch meedenken, hulpmiddelen adviseren (u heeft ze misschien wel gezien-sinds kort kan mijn website ook voorgelezen worden door middel van een van de symbolen in de hoek, evenals regel aanpassing en contrast), maar ook blij met de mensen der reguliere medische wetenschap die mij aankomende week weer eens fors door de molen gaan trekken.

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *