Als de stolling staakt

Op het moment dat er om wat voor reden dan ook-in dit geval was het een medicijn wat invloed had op mijn antistollingwaarde-iets niet klopt is het belangrijk dat er snel bijgestuurd wordt.

Door alle drukte van de afgelopen week, eerlijk is eerlijk, heb ik er ook overheen gekeken en gewoon de doseringen geslikt heb die voorgeschreven werden. Bij de trombosedienst werkt het namelijk zo dat bij een bepaalde bloedwaarden een bepaald doseer schema hangt. Soms kunnen medicijnen echter van grote invloed zijn dus is het altijd opletten geblazen als je (tijdelijk) andere medicijnen gebruikt.

Ik zat een beetje aan de hoge kant, dat wil zeggen een hoog bloedingsrisico wat niet altijd even wenselijk is, dus ik werd fors omlaag gedoseerd. Het tijdelijke medicijn echter was al gestopt dus niet meer van invloed. En daar zat de crux! Tijdelijke medicijn zorgde dus niet voor verhoging en de dosering was omlaag. Dat is dus dubbel omlaag!

Zaterdagavond voelde het al, maar gaf stiekem de schuld aan de drukte van de afgelopen week. Zondag was echt het moment om aan de bel te trekken-één van de afspraken die ik heb met mijn artsen bij aanhoudende klachten.

In het nieuwe Amsterdam UMC begonnen, maar alras doorverwezen naar de lokale huisartsenhulp die mij resoluut naar het ziekenhuis stuurde. Het vaderdagontbijt kon dus in een ziekenhuisbed genuttigd worden en ook het grote “mijn zoon wordt 17” feest kon via WhatsApp bijgewoond worden.

Met grote vreugde werd ernstig long letsel uitgesloten maar wel werd geconstateerd dat mijn antistolling behoorlijk uit de pas liep. Met een collectie extra pillen mocht ik uiteindelijk gewoon aanschuiven bij de verjaardagsmaaltijd, die voor de gelegenheid gecombineerd werd met vaderdag.

De stolling is nog niet op orde, dus niet alleen extra prikken voor controle, maar ook extra injecties met snel werkend antistol spul. De vraag die blijft hangen is als volgt: hoe zou dit gaan bij mensen die minder verstand hebben van het antifosfolipiden mechanisme… Ik blijf me er voorlopig maar even druk over maken al zal ik eerst een paar “rustige dagen “in de agenda zetten.

Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *