Aanvulling

Ik weet niet wat dat is met bed en breakfast, maar op de een of andere manier kom ik bij het boeken al in een soort vergelijkingsmodus. Iets wat ik bij hotels meestal niet heb. Het zal te maken hebben met het programma waarin diverse B&B met elkaar werden vergeleken door hun gastheren/eigenaren, waarbij ik het concept leuker vond dan de bezochte logeerplekken.

Omdat ik toch in Hilversum moest zijn voor een mediatraining, had ik besloten fris en fruitig een hotelletje te boeken. Niets in de buurt van de trainingslocatie dus dan maar zo dicht mogelijk bij het vertrekpunt van de shuttle bus. Dit keer gaf “boekendatkan “mij een B&B op loopafstand van het station.

Het was een dusdanig fijne ervaring dat ik er niet teveel ruchtbaarheid aan wil geven, anders dan dit stukje blog. Ik acht de kans namelijk groot dat na het verschijnen van dit lyrisch stuk, de prachtige locatie de komende vier jaar is volgeboekt. Om Jaap niet helemaal van zijn inkomsten te beroven zal ik genoeg aanwijzingen achterlaten voor de echte speurneuzen.

Midden in een woonwijk, je verwacht het niet en sinds kort kijk ik met hele andere ogen naar mijn achtertuin al heb ik natuurlijk niet zo’n mooie 100 jaar oude kersenboom, staat daar ineens een prachtige blokhut in de nederige schaduw.

Nu kwam ik voor het bed en ontbijt gedeelte, maar de Nederlandse spoorwegen waren zo verstoord dat ik nog even naar het centrum van de stad moest voor een avond maal. Dat blijkt op aangename wandel afstand te zijn. Volgens mij is Hilversum een leuke stad waar ik nog eens een keertje op mijn gemakje heen moet om te kijken wat er echt te halen valt.

Maar zo gezegd bed and breakfast dus de mooie kamer genegeerd en van een heerlijke nachtrust in een prettig bed genoten, al weet ik er eigenlijk maar weinig van en dat is meestal een goed teken.

Voor het ontbijt op bed was ik te vroeg wakker maar de blokhut had gelukkig een eigen keuken waarin je zelfs heus zou kunnen koken, voorzien van een koffie machine! Laat je niet foppen door de term blokhut, comfortabele douche, toilet en zelfs een binnen en buiten zit waren bij de prijs inbegrepen.

Maar ja het gaat om het ontbijt natuurlijk.

Dat was voor mij de werkelijke kers op de taart. Een drietraps plateau gevuld met vers gebakken broodjes, gekookt ei, ontbijtkoek en croissant. Omringd met geurige verse koffie, jus d’orange en uiteraard naast wat vers fruit: de kersen!

Kort samengevat waren het twaalf geweldige uren, die ik graag binnenkort in goed gezelschap nog eens over zou doen.

Ik heb ooit eens een arts gehad die mij vertelde dat kersen ontstekingremmend werken. Hetzelfde geldt voor mijn ijzergehalte-ook in kersen-dat kan na al mijn bloedingen nog steeds wat versterking gebruiken. Wat dat betreft kon ik mij geen betere plek verzinnen om optimaal in mijn krachten te komen voor een inspannende mediatraining die ik bovendien kon beginnen met een goed verhaal.

 

Deel volg of reageer:
Whatsapp
LINKEDIN
Sander
Leven met Systemische lupus (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) en dan ook nog een aortadissectie krijgen! Het houdt de mens op de been met humor en relativeringsvermogen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *